DE SPECIALIST IN ALUMINIUM RAMEN & DEUREN

Ramen en deuren
voor elk huis 

Ramen vormen je venster op de wereld. Ze bepalen jouw zicht op de leefomgeving. Maar ze zijn veel meer dan dat! Dankzij je ramen en deuren kan je jouw woning een eigen cachet geven. Daarom bestaat er bij Boven Yvo een raamprofiel voor elk huis. Van klassiek en romantisch tot strak en modern. Je kan kiezen uit verschillende bedieningssystemen: naar binnen of naar buiten openend, draai – en kipramen, dubbel openslaande ramen, … De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Bij Boven Yvo zorgen we voor een totaaloplossing. Uw nieuwe ramen en deuren kunnen geplaatst worden met bijgaande zonweringen, ventilatie, horren en/of domotica.   

Perfect geïsoleerd… in alle openheid
De aandacht voor het algemeen energieverbruik is sterk toegenomen. Ook Boven Yvo is begaan met het milieu en investeert volop in het verbeteren van de energie-efficiëntie van je woning. Onze nieuwste profielen houden nu al rekening met de toekomstige Europese regelgevingen voor nieuwbouwwoningen of renovatieprojecten. Alle profielen zijn leverbaar in 3 isolatieniveaus:

 • Renovatie of nieuwbouw (conform de EPB eisen): voor woningen met een muurisolatie van 8 à 10 cm.
 • Lage energiewoning: voor woningen met een muurisolatie van 12 à 15 cm.
 • Passiefbouw: voor woningen met een muurisolatie van 16 à 24 cm.

Onze catalogus omvat 400 verschillende kleuren waaronder uiteraard ook jouw favoriete kleur.

 • Poederlakken: Bij poederlakken wordt het aluminiumoppervlak elektrostatisch bedekt met een lag polyesterpoeder. De profielen worden vervolgen in de oven gebakken waardoor het poeder zich aan het oppervlak hecht. Het resultaat is een stevige laklaag én een perfecte afwering.
 • Voor welk lakeffect kies je?
  • Mat of glanzend: het poederlakprocédé is toepasbaar in alle 400 kleuren.
  • Structuureffect: Coatex structuurlak geeft de raam en deurprofielen een mooi structuureffect. 
  • Metaaleffect: Sommige kleuren zijn ook verkrijgbaar in metallic uitvoering.
 • Anodisatie: In de meest pure anodisatie kunnen ramen en deuren ofwel ongekleurd ofwel in zwart, champagne of brons worden uitgevoerd. De aluminiumtextuur blijft zichtbaar.
 • Bicolor: wil je ramen die mooi matchen met de buitenkant én het interieur van je woning? Bicolor ramen zijn de oplossing! De buiten- en binnenkant van je ramen kunnen worden gelakt in verschillende, passende kleuren.
 • Gekleurde accessoires: Ook raam-en deurkrukken, scharnieren en andere accessoires kunnen in dezelfde kleur gelakt worden als de ramen. Het resultaat is een mooi geheel dat nog beter aansluit bij de stijl van de woning.
 • Pré-anodisatie: bouwen of verbouwen aan de kust? Pré-anodisatie is een voorbehandeling die jouw aluminium profielen beschermt tegen de agressieve invloed van zout en zand aan de kust. Het beschermt ook tegen de invloed van chloor in de nabijheid van zwembaden.

  10 jaar garantie

Onze kleurlakken zijn speciaal ontwikkelde om te beantwoorden aan de specifieke eisen inzake hejting, duurzaamheid, UV-bestendigheid en verkleuring. Ook op het gebied van slijt- en krasbestendigheid zijn ze onovertroffen. Daarom kan Reynaer je 10 jaar garantie bieden op de kleurhechting, kleurechtheid en kleurvastheid van je aluminiumprofielen.

Als Premium Ambassador heeft Boven Yvo al jaren ervaring met de verkoop en plaatsing van Renson producten.

Een goed geventileerd huis heeft verschillende voordelen. Gecontroleerde ventilatie is goed voor de gezondheid van de bewoners en die van de woning zelf. Het Invisivent toevoerrooster kan bijna onzichtbaar geïntegreerd worden bovenop het raam en zorgt voor een maximale lichtinval met een stijlvolle afwerking.

In de hedendaagse architectuur wordt volop gekozen voor grote glaspartijen. Fixscreen is een efficiënte buitenzonwering die de bewoners toelaat op elk moment van de dag de zon te beheersen. Bij laagstaande zon in de winter is het van belang om de zonnewinst te maximaliseren om zo het comfort te verhogen en het energieverbruik te beperken. Bij hoogstaande zon in de zomer is het van belang de zonnewinsten te beperken door middel van efficiënte buitenzonwering. Zo zal het gebruik van screens energieverslindende verkoeling vermijden en oncomfortabele reflecties vermijden, zonder het contact met de tuin te verliezen.

Fixvent combineert een ventilatiesysteem met een zonweringsysteem.


RAMEN

vast raam
Naar binnen opendraaiend
valraam
draai-kipraam
tuimelraam
Taatsraam
dubbel opendraaiend raam


DEUREN

enkel deur naar buiten opendraaiend
dubbele deur naar buiten opendraaiend
enkele deur naar binnen opendraaiend
dubbele deur naar binnen opendraaiend
pivoterende deur


SCHUIFDEUREN

1 VAST DEEL + 1 SCHUIVEND DEEL
2 SCHUIVENDE DELEN
1 VAST DEEL + 2 SCHUIVENDE DELEN
2 VASTE DELEN + 1 SCHUIVEND DEEL
2 VASTE DELEN + 2 SCHUIVENDE DELEN
4 SCHUIVENDE DELEN
1 VAST DEEL + 2 SCHUIVENDE DELEN
3 SCHUIVENDE DELEN
hOEKOPLOSSINGEN
VOUWDEUR CF 77
Aluminium op zich is al een eerste stap naar een goede beveiliging. Het is van nature hard en vrijwel onvervormbaar. Maar er zijn nog meer manieren om je tegen inbraak te beschermen.

 • Sloten op je deuren: Extra scharnieren, uitliftbeveiliging en dievenklauwen beveiligen je aluminium deuren wanneer pennen uit het scharnier worden gehaald. Het scharnier kan niet meer geforceerd worden en je deur blijft veilig dicht.
 • Meerpuntshaakslot: Het slot van je raam of deur wordt door de hak extra vergrendeld en is aan de buitenkant niet van een gewoon slot te onderscheiden.
 • Kokervormige glaslatten op je schuifdeuren: Inbreken zonder glasbreuk wordt op die manier onmogelijk. Het glas wordt meestal aan de binnenkant vastgezet en kan er dus niet zomaar worden uitgehaald.
 • Handgreep met cylinderslot op je ramen: De perfecte beveiliging van je opengaande ramen. Voor inbrekers blijven die nu potdicht!

Glas is een onmisbaar materiaal geworden in uw leefruimte. Geassembleerd tot isolerende beglazing is het immers de perfecte bondgenoot in uw streven naar comfort.

Thermobel advanced Double glazing

Thermobel Advanced is een super isolerende hoogrendementsbeglazing in Clearlite uitvoering één van de ‘helderste beglazingen met een Ug van 1,0 W/m2 k. Thermobel Advanced laat u profiteren van de gratis binnenkomende zonne-energie en helpt u uw verwarmingsbehoeften beperken, dankzij een zontoetredingsfactor van 59.
Voordelen:

 • isolatiewaarde = Ug-waarde van 1,0 W/m2 k.
 • Hoge lichttransmissie (LTA tot 79%).
 • Gratis zonnewarmte dankzij hoge zontoetredingsfactor (ZTA tot 59%).
 • Een milieuvriendelijk product.
 • Esthetiek: neutraal en licht reflecterend.

Thermobel Triple Glazing

Deze drievoudige superisolerende beglazing bestaat uit 3 glasbladen waarvan het buiten- en het binnenglasblad voorzien zijn van een superisolerende Clearlite coating. De ruimte tussen de glasbladen is gevuld met een thermisch gas.
Voordelen:

 • Voldoet aan de hoogste normen inzake isolatie (Ug-waarde tot 0.4 W/(m2 K)) waardoor het warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.
 • Reductie van de verwarmingskost dankzij hoge thermische isolatie.
 • Hoge lichttransmissie tot 75%.
 • Hoge zontoetredingsfactor (tot 65%) voor een optimaal gebruik van gratis binnenkomende zonnewarmte.
 • Een ecologisch product.
  Thermobel TG is gecertificeerd bij het Passivhaus instituut.

Thermobel energy N

Thermobel Energy N heeft als bijzondere eigenschap dat zij de voordelen van een thermisch isolerende beglazing combineert met de functie van zonwering.
Voordelen:

 • Isolatiewaarde: een Ug-waarde van 1,0 W/m2 K.
 • Vermindert de directe inval van zonnestralen en –warmte.
 • Hoge lichttransmissie.
  Flinke besparing op de stookkosten in de winter.
 • Een milieuvriendelijk product.

Warm E

Traditioneel wordt de omtrek van een beglazing hermetisch afgesloten met een metalen afstandhouder en een dubbele voeg. Warm E afstandhouders bestaan uit verbeterde isolerende materialen en beperken daardoor het warmteverlies. Hierdoor verbeteren de technische prestaties van het raam. Dit maakt Warm E een ideale aanvulling op de superisolerende Thermobel-beglazing.

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in 3 varianten. Een monorail-schuifdeur bestaat uit een vaste glaspartij die in een kader geplaatst wordt en een bewegende vleugel die als schuifdeur dient. Een “duorail” bestaat uit een vast kader waarin 2 vleugels worden geplaatst. Vaak wordt één vleugel als vast gedeelte gemonteerd, maar desgewenst kunnen beide vleugels als schuivend element fungeren. De identieke vleugels en gelijke glaspartijen zorgen voor symmetrie in de look van het geheel. Een drierail bestaat uit een vast kader met 3 vleugels. In esthetisch opzicht net hetzelfde als een duorail, maar met de mogelijkheid om 2 vleugels open te schuiven en zo een maximale doorgang te creëren.

Openingssysteem

Bij een gewone schuifdeur wordt de opengaande vleugel verschoven bij het openen. Hier zorgen borstels voor de dichting. Bij een hefschuifsysteem wordt de opengaande vleugel eerst opgetild en daarna verschoven. Een rubber zorgt vor de wind- en waterdichte afsluiting. Voor een maximaal gebruikscomfort kan je ook kiezen voor een geautomatiseerd openingssysteem.

Vouwraam

De vouwoplossing voor ramen en deuren laat toe tuin en terras optimaal te integreren in de woning. De hele raampartij kan volledig geopend worden, zodat binnen en buitenruimte één worden. Door de bijzonder sterke profielen lenen vouwramen zich optimaal tot architecturale uitdagingen waarbij er geen sprake meer is van een opstap tussen woning en terras. Met zijn mooie design en strakke symmetrie oogt het vouwraam bijzonder fraai en slank.

Hi-Finity

Harmonie creëren tussen woning en omgeving is de trend. We kiezen steeds meer voor licht, ruimte en openheid. Dat is precies wat Reynaers voor ogen had toen het zijn Hi-Finity schuifsysteem ontwierp. Het schrijnwerk is herleid tot de pure essentie met een uitzonderlijk groot glasoppervlak als resultaat. Een optelsom van functioneel design, een kamerbreed uitzicht van vloer tot plafond en de stevigheid, de duurzaamheid en het comfort die je van een Reynaers profiel verwacht. Nooit waren schuiframen zo licht en zo ‘onzichtbaar’. Nooit was het contact met je woonomgeving zo direct en zo natuurlijk.

Onze Realisaties

“Ons familiebedrijf staat al 45 jaar gekend omwille van het vakmanschap in de productie en plaatsing van aluminium ramen en deuren. We leveren altijd op tijd, en dit binnen de acht weken na bestelling. Dankzij onze jarenlange expertise zijn wij geprefereerd partner van Reynaers voor aluminiumprofielen en Renson Ambassador voor verluchtings- en zonweringssystemen.”

Tom Boven - Zaakvoerder
Alu ramen deuren - Boven Yvo - Tom Wim

Wij zijn open op afspraak
bezoek de showroom

Onze toonzalen bezoeken is mogelijk en we maken graag tijd voor u. Gelieve daarom een afspraak te maken.